Amsterdam

Ny telefon

Kategori: Allmänt

Då någon envisades med att stjäla min Lillprins och inte lämna tillbaka den så fick jag tillsist svälja mitt snåla jag och köpa en ny telefon. Eftersom alla säger att HTC är så himla lätt att ha att göra med så blev det en HTC legend. Den billigaste jag kunde hitta i affären. 148 euro låg priset på och sen såg jag det där söta Replay fodralet till den för 20 euro. Kände att det skulle svida i fickan och jag tror att killen i affären tyckte synd om den lilla svenska studenten som inte hade råd med en ny Iphone så han sa att han skulle ge mig lite rabatt. Trodde jag skulle få 5 euro rabatt men slutpriset hamnade på 119 euro, så det var ju inte så pjokigt. Efter extremt mycket förvirringar så börjar jag att förstå mig på hur telefonen fungerar. Jag är inge vidare bra på telefoner och den här telefonen är på engelska. Engelska är i och för sig 100 gånger bättre än franska och 50 gånger bättre än Holländska som man också kunde välja som språk. Jag tror jag ska kalla den för lilla lammis, men jag är inte riktigt säker på det än.. det visar väll sig snart, måste liksom lära känna en telefon innan man döper den. 
 
I och med att jag har en ny telefon så har jag inga som helst nummer, så om ni vill att jag ska ha erat nummer så är det bäst att ni skickar ett sms med erat namn i så jag kan spara numret. Mitt nummer är +31633301749
Tänker repetera det här lite oftare då det inte är så många som skickar sms till det numret. Jag känner mig nästan lite bortglömd.

Jag och Sarah har varit nyktre 3 hela kvällar på rad nu, börjar se ett rekord framför mig sen jag kom hit. Fast imorgon är det trots allt onsdag och internationall wednesday, men, VV dieten är tillbaka då man är nojjig att all alkohol ska sätta sig på magen. Vi toktränar för att få aktivitetspoäng vi kan dricka upp senare i veckan och fortfarande gå ned i vikt. Igår var vi på ett Shape pass och sedan dance, idag var det Combat och sedan Shape.
Nästa tisdag tänker jag göra Bootcamp + zumba. 
Combat var absolut inte något för mig. Jag vet inte riktigt varför men jag vantrivdes på det passet, sen shape passet hade en annan lärare idag och hon var as tråkig. Noll utstrålning och gjorde samma rörelser om och om igen, hade passat min mormor att gå på det passet om man tar bort alla hopp. Hoppen passar i och för sig inte mig särskilt bra heller.. Men men, har man haft en svart gay kille som älskar att dansa som instruktör så är det svårt att gå på ett pass med en helt vanlig vit tjej som aldrig har dansat i hela sitt liv. Hon gjorde inte ens rörelserna själv utan bara visade hur man skulle göra dom och sedan gick hon runt och övervakade och tro mig - hon om någon där inne hade behövt göra alla övningar.
 
Imorgon ska jag och Jonathan ta oss in till staden och betala Alla våra hyror i förskott, så att vi har det problemet löst. Känns faktiskt väldigt bra så slipper man oroa sig för att man glömmer bort att betala en hyra... det hade ju varit lite sådär att få betalningsanmärkningar här i Holland. Sen blir det lite plugg, vilket behövs och sen på kvällen ska jag spendera 1.5h dansandes med den svarta gaykillen på gymmet som är awsm på att dansa. Det riktigt spritter i benen på mig när jag tänker på hur kul det kommer att vara på gymmet imorgon.
Nu ska jag krypa ned i sängen medans ungdommarna som är födda på 90 talet festar vidare - 8:e kvällen i rad, jag tror att även dom är påväg mot ett nytt rekord. Nicolas var sjukt bekymrad idag för att han var så trött i skolan... Eeeh, om du provar att vara nykter och faktiskt sova en natt så ska du nog se att du blir pigggare... Och det sa jag. Han förstod vad jag menade, men var så rädd att han skulle missa något om han inte var med och festade. Hört den förut? Haha jag tror alla här känner precis så och sen finns det några som är alkoholister i gruppen och när alkolisterna sätter igång så måste alla "som är rädda att missa något" sätta igång.
Men som sagt, VV diet står på schemat och det går inte hand i hand med att dricka alkohol dagligen, så mindre alkohol, bättre mat och mer träning, snart kanske skolan kommer gå bra också :D
Natti natt på er :)

En vecka

Kategori: Allmänt

Senaste veckan
 
Måndag: Hände absolut ingenting speciellt.
 
Tisdag: Tog mig upp tidigt på morgonen för att gå till skolan bara för att upptäcka att vi inte hade någon lektion. Traskade hem igen och försökte verkligen plugga men det gick helt enkelt inte för jag var sjukt trött efter helgen. En liten powernap och sen på kvällen så gick jag och Ashlee på Lady GaGa konserten. 
Som vi hade förväntat oss var det en rejäl show! vet inte riktigt hur jag ska förklara de, det var nästintill lite för maffigt för att kunna förklara. Det enda jag kan säga är att om du någon gång får chansen  - gå på en Lady GaGa konsert! När vi kom hem blev det lite fest som vanligt.
 
Onsdag: Åkte in till stan för lite lunch och spatsera runt på alla gator, utan någon bestämt mål. Åkte tillbaka till kontainrarna och sedan tog jag mig till gymmet för ett sjukt kul träningspass. 45 min Zumba och 45 min Dans! Endorinerna flödade i kroppen när jag kom hem så på onsdag kommer jag garanterat vara där igen :D Det var My's födelsedag och International day på De kooi ( studentbaren). Ingenting speciellt hände... Jonathan och Ludo gjorde bakåtvolter i soffan igen, körde lite Limbo ( jag var bäst på de!) shottade osv. Sen traskade jag hem för att jag tröttnade och lagomt till att jag hade tagit på mig min pyamas, tvättat bort sminket och slagit mig ned för att äta lite middag så kom hela högen hem med Sarah och sen var det efterfest här. i 30 min. För jag slängde ut alla.
 
Torsdag: Kommer inte alls ihåg riktigt vad som hände i torsdags. Något säger mig att vi faktiskt gjorde något i torsdags. Ja juste! Ikea :D Jag, sarah, Samy och Jonathan tog oss till Ikea. Köpte en hylla till köket och en lådgrej som fick plats precis mellan kylskåpet och väggen. Matchande sängkläder, lådor att ha kläder i osv. Nu började den här lägenheten verkligen se ut som ett hem! Riktigt mysigt - bortsett från betonggolvet såklart. 
 
Fredag: Skola heeela dagen, åkte in till Diemen och gick på Blokker för att köpa ett skoställ. Så nu har vi fått bort skorna från golvet, vilket är tur för att idag kom sarah föräldrar hit med alla hennes grejer och den tjejen äger ungefär lika många skor som Carrie i Sex and the city. Lika höga klackar på dom är det också. lagade lite mat och sedan åkte vi in till Fransmänne på festligheter i deras lägenhet. Antar att dom har ganska mycket fester för att grannen kom ned och skrek på dom. Jag har aldrig sett en så arg granne och någonstans inom oss svenskar ( Mig och Jonathan) så började varningsklockor att ringa och vi såg framför oss hur polisen skulle komma hit och att det skulle bli ett himla liv. Med andra ord så smet vi därifrån och var hemma redan halv två. 
 
Lördag: Tog det lite lugnt här hemma, trodde att jag och Jonathan skulle in till stan klockan 10.00 så mallebralle bodin var redo 9.45 för att ta sig till stan. Jonathan var redo 13.00. Kollade upp en studio där Jonathan kan göra sin nästa tatuering, försökte hitta en bok till mig, köpte parfymfri body lotion till mig, käkade lunch - Kött! och sedan så åkte vi hem. Det lilla äventyret tog oss 4a timmar ungefär. Ibland är de tidskrävande att gå runt i amsterdam. På kvällen så blev det lite festligheter igen. Men denna gång skillde jag mig dock från gruppen. 
Jag gick ut med Tina som jag inte sett sen jag var kanske 10 år och var i Thailand. Måste erkänna att jag var lite nervös innan, det var lite som att gå på blind date.
Tinas kompis skulle spela på en Odeon Theater som hade en klubbkväll med 3 års jubileum som hetter XXL - I do groupies. Vi fick vara med på gästlistan och slippa kön, vilket var skönt då det var extremt lång kö. Det var en riktigt lyckad kväll som slutade runt 5 på morgonen.
 
Söndag: eftersom det var så kul igår så är det inte lika kul idag. Jag är inte direkt bakfull, men jag gick upp tidigt för att sarah föräldrar skulle komma och jag är trött. Jag har Pms och skulle vara så sjukt glad om jag fick äta lite chocklad. Men nej. Idag är jag Anti Holland och i och med det är jag Anti Norge. Jag är extremt Anti kristendommen just nu, för jag tänker skylla på jesus idag. VARFÖR KAN INTE MATAFFÄRERNA VARA ÖPPNA PÅ SÖNDAGAR?! Seriöst. Ingen chocklad. Det enda vi har i matväg är popcorn, mackor och ris. Antar att söndagsmiddagen får bestå av Ris och sweet chili sås. Jag vill verkligen ha kinder chocklad och den lilla turkaffären har inte något att erbjuda. Hade förövrigt planerat att köpa annsiktsmask och andra "SPA" liknande grejer och sitta och mysa här i sängen med ett skolarbetet - men nej. Nu får jag väll nöja mig med en dusch eller något. Inte ens chans att jag vill plugga nu när jag inte ens får min annsiktsmask och lite chocklad. 
För er som anser att det är bra att jag utbildar mig - var glad att jag är i amsterdam och inte hemma. Hade jag varit hemma hade jag hoppat av med en gång. Jag hatar att plugga. Jag är inte byggd för att plugga. Alla som sa att man skulle komma in i det ljög. Jag har pluggat ett helt år och det har inte blivit roligare eller lättare för det. Nej nu är jag arg. Söndagar bör spenderas i Sverige. På en Soffa med chocklad och film. Inte mat och chockladlös i en säng med plugg i Holland. Bara så att ni vet.

Det där med Bananenbar

Kategori: Allmänt

Helt seriöst så måste jag bara berätta en till grej angående red light district som kommer få er att tappa hakan, anledningen till att jag tror att ni kommer tappa hakan är för att till och med Jag som har börjat vänja mig med hur allt här i Holland fungerar tappade hakan och kan inte sluta tänka på det.

Hur som helst så finns det en bar i RLD som heter Bananenbar ( bananbaren på svenska) Den här baren är extremt populär för killar som är i Holland på Svensexa. Man betalar 50 Euro för att få vara inne på klubben 1 timme och få obegränsat med dricka.
Servitriserna har även lite små uppträdanden i denna bar och du betalar för det. Dom gör allt från att äta bananer på sensuella vis och stoppar in bananerna på ställen där vi andra inte vill ha bananerna. Om du ger dom tillräckligt med pengar kan dom skriva ett vykort till dig.


Skriva ett vykort till dig. Skriva ett vykort till dig utan att använda händerna. Utan att använda munnen. Skriva ett vykort till dig genom att föra upp en penna på ett ställe där vi andra inte för upp pennor och sedan skriva ett vykort med extremt bra skrivstil.
Visst har man hört mycket bisart här i Holland och även hunnit se mycket bisarra saker, men det där är nog det absolut sjukaste jag har hört.    http://www.flickr.com/photos/mikes_trips/431801251/lightbox/

Förlåt Mamma, jag vet att det har blivit lite osmakliga ämnen här i bloggen sen Red Light District turen, men du måste hålla med om att det är väldigt häpnandsväckande?!

Ikväll ska vi på Internationall Party på en bar som heter Odean. Det kommer nog bli kul, det kommer bli en lång natt då festen slutar 05.00 imorgon... Förhoppningsvis blir det inte lika vildt som det blev i onsdags när Sarah fyllde år.

Jonathan och Ludo gjorde baktvolter i sofforna, Dom minimala spanska tjejer shottade så mycket så Irene nästan tuppade av utanför klubben, Ludo blev portad då han stal en brandsläckare, Francessco sprang rund med en grön kudde på huvude, sarah drack jäger ur en tratt och tillsist så hade fransmännen efterfest så polisen kom till deras rum och gav dem en bot för att det väsnades för mycket. En annan har dock vant sig vid oljudet här och sover som bäst när det är fest runtomkring. Är det helt tyst så blir man nästan lite orolig. Ja, men det var allt för mig idag. ha det!

Red Light District tour

Kategori: Allmänt

I tisdags åkte Jag, Ashlee, Sarah och Jonathan in till centrum för att gå på en guidad tur i Amsterdam. Dom som hade turen var samma som har gratis turerna, ni vet dom. Man går gratis men förväntas att betala 10 euro i dricks eller så. Men den här turen var dock inte gratis, men vad är 10 euro för en 2h lång vandring i red light med massor av spännande information? Jag skulle säga att jag känner mig lite som en expert på området just nu. Det flesta undrar hur det hela egentligen går till? Jag ska dra lite information snabbt här.
 
Tjejerna som jobbar som prostituerade i Amsterdam är frilansare. Dom hyr fönstrerna för 75 - 150 euro /8 timmar. Att priset varierar beror på vilken tid och dag man vill hyra fönstret. Självklart får du fler kunde på kvällen än på morgonen. Den som vill köpa sex får räkna med att betala 50 euro för 15 min, det kallas det traditionella suck and fuck. Oftast brukar dock de prostituerade tjejerna försöka övertala killar till 30 min för 100 euro för att det inte ska bli så stressigt - 15 minuterna börjar helt enkelt ticka när dom börjar förhandligen av priset. Sen ska  det tvättas och på med kondom, det ska liggas, och sen ska det tvättas igen, killen ska klä på sig och sen betala under dessa 15 min. Som ni hör så är det mycket som ska göras. Om man får det väldigt billigt så kan man räkna med att man hamnat i tranie alley, där jobbar alla transexuella.
För att prostituera sig i Amsterdam måste man vara minst 18 år, regeringen försöker höjja den till 21 vilket jag tycker låter klokt då en annan nästan blir frestad att ge sig in i branchen för gissa vad en medelmåttig prostituerad tjänar i månaden? 100 000 - 150 000 tusen kronor i månanden. Själklart ska det väll skattas lite, men om man jobbar i några månader, då är studentlånet avbetalat ganska så snabbt faktiskt.
( Nej jag tänker inte prostituera mig) Iallafall, prostitution, världens äldsta yrke och den äldsta arbetande tjejen är 84 år gammal och har en väntlista på 2 veckor. De ni! Fast hon jobbar bara på lördagar....
 
Vet ni varför dom står i fönstret?
Jo det är för att i ungefär samma veva som afroamerikaner inte längre behövde jobba som slavar i Usa så förbjöds prostitutionen i Amsterdam. Hon som såg till att det blev förbjudet trodde hon gjorde en bra grej, vilket hon inte gjorde då helt plötsligt alla tjejer i amsterdam blev arbetslösa. Så vad gjorde dessa tjejer? Jo dom skötte sina affärer ändå. För att få kunder så satt dom sig i ett Fönster och kikade ut mot gatan, gick en man förbi flaxade man med gardinen och då visste han att hon var en prostituerad. På den tiden var de prostituerade väl påklädda, visade man för mycket klyfta så kom pappa polis och sa till. 
 
Nä nu ska jag sluta skriva om prostitution och börja skriva om läkare utan gränser istället. Ibland måste man ju faktiskt plugga också!



Här kommer lite bilder från Sarah's födelsedagsfest som vi hade igår =)
 
 
Vi hade ordnat lite fördrinkar
 
 
Det är tydligen tradition på De Kooi att den som fyller år blir bjuden på jäger....
 
Ur en tratt...
 
 
Jag kommer inte sätta min fot på De Kooi när jag fyller år - det kan jag lova er!
 
 
Ungefär 30 min senare tog vi hem Sarah och nattade henne.
 
 
 
Jag och Ashlee
 
 
My, ashlee och Anna
 
 
 

Primarkt & Strandliv

Kategori: Allmänt

Jahapp, i fredags blev det lite klubbande, ganska vanlig kväll. Jag tror folket börjar bli lite trötta på att festa för det kändes nästan lite avslaget på något sätt. Jag och ashlee begav oss hemmåt, kanske de bara var hon och jag som var trötta? På lördagen tog vi det lugnt på förmiddagen och sedan tänkte jag smita till Jumbo och köpa lite olja så jag kunde göra popcorn, springer in i Ashlee som är påväg till Primarkt så jag beslutar mig för att följa med henne.
Det som är mest spännande med primark måste nog vara det att allt är så fruktansvärt billigt men sen när man ska betala allt så känns det inte så billigt längre. Men det var det värt!
Efter våran shoppingrunda så traskade vi runt i staden och sen bestämde vi oss för att istället för att gå ut så går vi och äter en lyxmiddag på en restaurang och delade på en flaska rött vin. En väldigt trevlig middag som slutade med en tidig kväll i sängen.
 
När vi vaknade på morgonen så slängde vi på oss kläder med en gång och begav oss till standen i iJburg, Bljimer beach tror jag att den kallades för. Det var helt fantastiskt väder och det var precis vad jag ocg Ashlee behövde. Klockan 15.00 kom resten av flocken. Sen blev det lite starbucks kaffe och en lugn hemma kväll :) 
 
Lite bilder:
My överaskade mig med lite popcron


 
Ashlee på stranden
 
 
Mina senaste fynd.
Ett halsband som ser ut som en robot
En ringklocka till min cykel
Blommor som jag ska fästa på min cykel
Muffin ljus :)
 
För övrigt så tycker jag att det är dålgit med kommentarer här. 

European Onion

Kategori: Allmänt

I måndags åkte martina hem. Jag grät som en liten barnrumpa när jag lämnade av henne på flygplatsen. Kändes fruktansvärt tugnt måste jag erkänna. När jag väl hade tagit mig tillbaka till Campus och slutat gråta så träffade jag på Ashlee och My och dom frågade vart Martina var och då började jag gråta igen. Nu mera är man då känd som den crying swedish för att fransmännen och italienarna råkade se att jag grät och dom trodde typ att det var omöjligt för att svenskar att gråta för att  vi svenskar har så kall personlighet. Suprise!
Men de som är trevligt när man är här är att alla blir engagerade i allt, så tydligen fick jag inte sitta ensam på rummet och gråta utan istället så skulle vi till skolbaren och dricka jäger shots. 
Det där är en av de skummaste barerna jag har varit på. Dels för att mobilen blir stulen och dels för att bartendern dricker alkohol och dom kan bjuda 30 personer på shots utan problem.
 
Pappa - du som alltid undrar vad ölen kostar så kostar en öl 1.5 euro. Likaså ett vinglas.
 
På tisdagen var vi ganska sega. Hade skola på morgonen och jag inser att det här kommer att bli riktigt tufft. Inte alls den slappa stilen som är på högskolan dalarna. Här måste man verkligen anstränga sig och plugga varje dag. Storleken på den här kursen motsvarar 2 kurser hemma, dvs - 2 hemtentor.
Här i Holland så har vi ett grupparbete på ca 30 sidor, hemtenta, open book exam, muntlig redovisning, göra en webbsida, och en presentationen i form av en film ellerliknande, så länge det är bilder och ljud. 
Ja, inte direkt vad man är van vid. Och om man inte klarar kursen så har man bara 1 till chans att ordna upp det och det är i slutet på januari. 
 
Efter skolan så gick alla hem och sov. Jag gick till gymmet och skrev in mig. Riktigt bra grej. Train more 4 less heter det och går helt enkelt ut på att om man tränar mycket så blir månadsavgiften billigare. De första 3 månaderna betalar man 43 euro i månaden ( vilket är billigt för holland) och tränar du ca 2 gånger i månade de första 3 månaderna så kommer du att betala halva avgiften, tränar du ca 3 gånger i veckan betalar du ännu mindre. Så för snåla mig är det en perfekt deal. Nu måste jag ju dit vare sig jag vill eller inte.
 
Men då kan vi hoppa några dagar fram till Torsdagen så ska jag berätta om mitt lilla träningspass som jag gick på. More pump heter det och det är ungefär skivstång. En pinne med vikter som man gör massa övningar med. Alltså vill ni någon gång känna er lite lätt puckade och extremt segtänkta - gå på en grupplektion som du aldrig varit på med en instruktör som pratar holländska. Jag hade extremt svårt att hänga med. När alla stod upp satt jag. När alla satt ned så stod jag upp. Ja, tänk er själva hur det såg ut. men det var kul iallafall så jag ska dit idag igen för Martina har berättat för mig att man botar träningsvärk med att träna mer!
 
Iallafall så i tisdags på kvällen så skulle vi bara ta ett glas vin och mysa lite hemma hos ashlee. A jo tjena. Den där australienska tjejen har dåligt inflytande på mig. Efter mycket om och men så åkte vi in till storstaden - gick till baren som har 10 shots för 10 euro. Det var bara jag, Nico, Ashlee och Sarah som tog oss in till staden, baren var ganska folktom men vi hade jätte kul tillsammans! Vi lyckades ta en taxi hem för enbart 23 euro och vi kom på att nästa sommar ska vi på Tomorrowland ( festivalen i belgien som ser ut som en sagovärld) för då kan vi bo hemma hos Sarah. Lyckan var totalt för alla tills Nico insåg att han inte kunde följa med för han är columbia och kanske inte får ett visa. Så bli inte förvånade om jag r gift när jag kommer hem så att nico har ett visa. 
För er som tror att allt jag skriver är sant - Jag kommer inte under nåra omständigheter att gifta mig med en columbian med nanmnet nicolas för att han ska få ett visum så han kan åka på en festival i belgien. Det var bara ett skämt. 
 
Vaknade upp vid 9 tiden på onsdagen och tog mig in till stan med Jonathan från Smedjebacken för att köpa en cykel. För 65 euro från man en skrothög med rost, Men jag måste tillägga att det är sjukt bra rull på den där cykeln och varje gång jag är ute och cyklar så kännner jag mig extremt glad. Ser antagligen lite ut som en idiot när jag trampar omkring och ler så stort jag bara kan. Det hade no säkert också gjort om ni hade lika bra cykel som mig och levde i ett land som inte har några uppförsbackar eller nedförsbackar och dessutom extremt bra cykelvägar. Vi cyklade hem from centrum ut hit, hittade inte vägen och vyklade ganska sakta och då tog det 40 min. Antagligen finns det en snabbare väg. Sen blev det lite välbehövlig vila och sen var det dags att festa igen.
 
Helt seriöst, jag behöver verkligen en levertransplantion när jag kommer hem. Kan någon ordna?

Det var internationell afton i studentbaren så det var vi erasmusstudenter + 5 okända människor. Det blev en hel dans och spanjoren Jordi och jag dansade tokmycket ( har konstaterat att folk från spanien och sådana länder är sjukt bra på att dansa) och det blev varmt, så jag beslutade mig för att hänga av mig kavajen med alla andras jackor. Med mobilen i fickan. Och sen var den borta. ja tack. var säkert en av dom där ghetto människorna som var där som inte kom med oss. 

Jaa.. sen var det då torsdagen och jag har redan berättat om Pump passet på gymmet. På kvällen blev det film med alla från spanien. Dom är fruktansvärt dåliga på engelska och pratar bara med varandra, men dom har kommit på att dom vill hänga lite mer med oss andra så jag ocg Sarah var på filmkväll där. Det var lite kul, rosita har så svårt för att prata engelska så varje gång hon försöker så börjar hon rodna. Men dom är väldigt trevliga. Irene var väldigt sugen på att börja träna så det hade varit kul :) !


Idag har det varit skola hela dagen och jag är sådär nervös som jag var efter första lektionen i tisdags. Hur tusan ska jag klara av det här?! Jag menar, Eu? varför har ingen berättat för mig hur det här med eu egentligen fungerar? Jag måste typ sätta mig imorgon och läsa igenom det här på svenska för att få något grepp om det. Ännu bättre är det väll att jag alltid säger fel. istället för European Union så säger jag European Onion. Det kan nog ställa till med problem på den muntliga presentationen.. den europeiska löken liksom. Inge vidare. Nej nu ska jag sova lite, sen ska jag laga Svenska köttbullar med potatismos och pepparsås. Lingonsylt finns inte i det här landet. Kanske på ikea men dit orkar jag inte ta mig just nu. Sen blir det Gym och sen blir det ut å klubba!! Hejja hejja! Och jag msåte bara få tillägga att trots att jag inte har en smartphone och att jag saknar min Iphone Lillprinsen fruktansvärt mycket så gillar jag verkligen det här landet och trivs som fisken i vattnet!!!
 




Ashlee, sjukt trevlig vakt, jag och Sarah
 
 
Ashlee the Mayogirl
 
 
Lite kärlek på toaletten
 
 
Min alldeles egna holländska cykel!

Lillprinsen

Kategori: Allmänt

Jahapp.
Igår lyckades jag få igång internet på min Iphone. Allt fixat och den var äntligen redo att användas på riktigt.
Går ur på skolbaren och när jag kommer hem så inser jag att den är borta. Jätte kul. Världens minsta bar och det var kanske 5 personer där som jag inte kände. Jag är ganska övertygad om att den är stulen för att den är avstängd. Om den bara var borttappad skulle den fortfarande vara igång. Om jag får säga det så Suger det här verkligen. Man kan inte sno någon annans Iphone?! Fattar dom inte att om den inte dyker upp inom de närmsta timmarna så kommer jag att spärra den telefonen och den kommer aldrig kunna användas av någon människa igen. Så det så.

Full moon & Magic Mike!

Kategori: Allmänt

Det är ju sådär fruktansvärt kul när man skriver ett långt mail eller blogginlägg och sedan när man klickar spara/skicka så slutar internet att fungera och allt försvinner. Jätte kul. Så nu får det bli allt i snabba drag istället.
 
Iallafall så hade jag skrivit ned lite om full moon partyt som var i lördags. Till en början var det faktiskt ganska motigt att dricka men när alla väl kom igång så kom alla igång! Det var pinkie promise till höger om vänster angående en vända in till centrum för att skaffa diverse piercingar. För dom som inte vet vad ett pinky promise kommer ifrån så är det ett franskt löfte. Pinkie fingret är lillfingret och de var så att i frankrike så högg man av lillfingret på personen som bröt löftet. Sådär ja, då vet alla det. Alla har lillfingrarna kvar, ingen har en piercing, men det var ingen fransmann som gjorde ett pinkie promise så det kanske förklarar ett och annat.
 
Iallafall så tog vi metron in till centrum, gick till klubben och blev målade i annsiktet med självlysande färg. Hade de inte varit för hur full jag ser ut på alla bilder så hade jag delat med mig av dessa. Vi hade en riktigt rolig kväll, så pass rolig att när an vaknade upp på söndagen så kände man att man Inte är 20 år längre och att dricka en hel bucket med red bull vodka är en av dom mindre bra ideérna jag har haft.
 
Det var inte föräns klockan blev 18.00 som vi tog oss upp ur sängen. Martina stannade dock hemma men jag smet iväg på Bio vid Biljmer ArenA med dom andra. My, Ashlee och jag hade sagt att vi ville se filmen Magic Mike, bjöd med alla som ville på bio... jag tror dock inte att Nicolas och Joe visste var Magic Mike var för film då den handlar om  2 manliga strippor. Handligen var lite sådär men man fick se vältränade halvnakna svettiga manskroppar och det är alltid trevlig. Ännu mer trevligt hade de varit om dom hade gjort filmen i 3D men det är väll bara sånt man får drömma om. Nu ska jag försöka göra något vettigt av dagen. Börjar skolan imorgon!

Btw, om någon kommer hit och hälsar på, kan den ta med popcorn till mig då? Sådana man poppar i en kastrull. Saknar det så oerhört mycket. Tack. Puss. Hej då.
 
 
Skådespelarna från filmen Magic Mike

Introdagarna

Kategori: Allmänt

I torsdags så började vi skolan. eller började och började vet jag väll inte, men vi hade introdagar. Det är inte så mycket jag kommer att skriva om, tänkte mer berätta om vad som hände på kvällen.
 
På eftermiddagen på torsdagen så åkte hela drösen in till stan. Vi fick åka en kanaltur och sedan blev det en promenad till Leidseplein där vi fick äta pizza. Fantastiskt gott då vi till lunch bara ätit en macka. Dom är precis som en norge här, äter enbart mackor till lunch. Lunchen var vid halv tolv och pizzan fick vi runt 19 tiden tror jag. När alla var mätta och glada igen så bestämde vi oss för att ta tillfället i akt och dricka lite mera alkohol. Efter många långa diskussioner kom vi fram till att vi skulle köpa alkohol och gå hem till fransmännen. 2 fransmänn som jag inte kan namnet på måste ha väldigt givmilda föräldrar för en lägenhet som är mer central än deras får man leta länge efter. Lägenheten har 2 våningar och går loss på en fin liten hyra på 20 000kr/månaden. Dessa 2 fransmän betalar absolut inte hyran själva för det visade sig senare att dessa då lägger pengar på knark istället. Nu menar jag inte bara knark som är lagligt i Amsterdam utan knark som är olagligt världen över. Inte för att en annan såg det men Martina råkade gå vilse i lägenheten och hamnade i köket där några vita linor av pulver var uppradade. Mamma & Pappa - Ni behöver inte vara oroliga. Vi svenskar höll oss till vårat rödvin. Men tydligen är det extremt vanlgit med droger i alla andra länder än lilla sverige. För det var ingen annan än oss 2 som fann det lite märkligt att alla sitter och röker på och att folk snortar kokain i köket. Kanske är det för att vi kommer från lilla falun & borlänge och inte har varit med om så mycket.... Väldigt spännande upplevelse dock och se hur alla genomgick extrema personlighetsförändringar.
 
Vi lämnade knarkkvarten runt 23 tiden och tog den sista metron tillbaka till campus där några få tappra själar fortsatte festen. Tappra själar; Malin, Martina, Romain, Nico, Jonathan ( som kommer från Ludvika/smedjebacken) Victor ( som är en gay brasilianare som enbart är här för att man får röka gräs) och slutligen oliver ( som jag kallar för den dansanta snyltaren då vi hade fest i Nicos rum och han hade ingen egen alkohol med sig utan drack av alla andras och blev absolut fullast på festen och började dansa som en galning). En väldigt trevlig kväll som slutade ganska tidigt.
 
På fredagen var det dags att gå till skolan igen. Denna dag så var det skattjakt på stan som gällde. Martina hade en migrän så hon stannade hemma. Skattjakten såg ut ungefär såhär
 
1. Ta ett kort från den högsta punkten du kan hitta i amsterdam
2. Ta ett kort på en polis som är med på det. + poäng om dom ler eller gör en ful grimas.
3. Hitta I Amsterdam skylten vid Nieuwmarkt och ta ett kort ( Vilket visade sig vara omöjligt då skylten inte alls var där utan vid museumsplein, dom flyttar tydligen runt den).
4. Köp den minsta vinflaskan du kan hitta.
5. Skaffa jobbansökan till Albert Hejn eller Mc donalds
6. Skaffa en hotell tvål
7. Ta ett kort på gruppen när någon spelar musik för er
8. Ta ett kort när alla i gruppen dricker ur en och samma läsk med väldigt långa sugrör.
9. Skaffa ett parfymexempel ( ni vet en sån där liten flaska)
10. Skaffa 10 olika glasunderlägg
 
Då vi visste att det fanns ett pris som inkluderade alkohol så var alla grupper extremt taggade men ingen gjorde uppgifterna lika bra som oss! När vi åt pannkaka till Middag så blev vi utnämnda till dom självklara vinnarna :D 
Efter pannkaksmiddagen gick vi till en as bra bar som ligger mellan dam square och red light, vi inkasserade vårat första pris i form av buckets och blev kvar sent in på kvällen. Det blev en vända cykeltaxi till centralen för att missa första bussen, men sen kom det en annan buss 30 min senare och samtididgt så kom alla andra som bor här ute så vi var ett stort gäng som kom tillbaka, extremt fulla och glada till campuset. Martina sa att det lät förjävligt. Tydligen kan man hoppa av nära campuset så man behöver inte hoppa av där jag och martina hoppade av. Nu kan man nästan krypa hem från bussen om man skulle vilja det.
 
Ikväll blir det tillbaka till baren som vi var vid igår då det är Full moon party! Bodypaint, shot för 1 euro, Buckets, 2 för 1 hela kvällen och massor med galenskaper! Kommer helt enkelt att bli en fantastiskt kväll känner jag på mig :D

Liegue vs Scarlett

Kategori: Allmänt

Fick in önskemål om bildbevis på hur lika scarlett johanson och Liegue är och här kommer det!
 
 
Liegue är tjejen till vänster
 
 
 
Kanske inte var dom bästa bilderna att jämföra, men visst ser man likheterna?