Amsterdam

Girls Love Bartenders

Kategori: Allmänt

Jag kann börja med att berätta att den här helgen har varit helt galen. Jag, Ashlee och Bella har sprungit runt i neonfärgade kläder och trots våra kläder så lyckades vi tappa bort varandra inne på en klubb, som heter studi 80, som inte är särksilt stort, som det bara är killar på. Man skulle ju kunna tycka att man borde se varandra ganska lätt i dom kläderna. Det bör kanske tilläggas at Ashlee råkade dock gå in på fel klubb, den som låg dörr i dörr.
Det där lät kanske konstigt, men ibland är det inte alltid så lätt här i Amsterdam. Vill man till exempel gå på Studio 80 så måste man veta att man ska gå dit. Man måste veta vart stället ligger för det finns ingen skylt ovanför ingången som säger "Studio 80". När du kommer fram till dörren kommer du att utsättat för en frågesport ( kanske för att du har en stor fluffig hårsnodd i håret och lysande neaon gula tights) dom kommer först att fråga dig om du vet vart du är " Eh ja, Studio 80" sen kommer dom att fråga dig om du vet vad som händer där inne ikväll och man ska då inte svara " Ingen aning, men jag vet att det bara kostar 5 euro att gå in innan klockan 12". Som tur var kan Flavio prata holländska och han hade på sig normala kläder så det löste sig ändå. Vi fick dock en sista fråga; Hur många är ni? Räknade ihop gruppen och konstaterade att vi var 8 personer. Tydligen släpper dom inte in grupper med mer än 4a personer. Men det gick bra ändå för att vi lovade att inte gå till baren samtidigt. Måste dock säga att det var en större upplevelse att ta sig in på den klubben än att vara där inne. En skitig liten grotta med typisk holländsk klubbmusik - ni vet sån där musik då det låter som om det är en och samma låt hela natten lång. 
 
Hur som helst fick söndagen bli en vilodag. Men igår var vi igång igen. När jag säger vi så menar jag Bella och jag. Bellas kompisar Oscar skulle tydligen gästspela på en bar. Förstor inte riktigt vad de hela handlade om då han bara skulle jobba i baren i 1 timme. Men gratis drinkar utlovades och vi var inte sena på att tacka ja. Baren där han skulle jobba heter Door 74. Ingen bar jag någonsin hört talas om eller sett - trots att jag har gått på den gatan flera gånger. Det var dock inte så konstigt att jag inte sett denna cocktail bar. Åter igen var det en sån där bar som Inte har en skylt ovanför dörren. Det enda man ser är en svart dörr. Ovanför sitter ett nummer 74 ( som precis på alla andra dörrar i amsterdam fast med andra nummer, ja ni vet ju hur husnummer fungerar i största allmänhet) sen fanns det en minimal liten ringklocka på sidan av dörren. När man ringt på ringklockan så kom en trevlig man och öppnade dörren, tog jackan och bakom hallen så fanns det en helt fantasitsk cocktail bar! Oscar styrde upp en stark men väldigt god cocktail, vi tittade på honom när han jobbade. Tydligen var den en kväll som heter; Girls love bartenders. Om jag förstår det rätt så bestämmer bartendern vad du ska dricka för något och efter varje timme så försvinner det några bartenders från baren och sen kommer det några nya.
När Oscar var klar med sitt "skift" så traskade vi till en annan bar för att dricka lite mer gratisdrinkar och seda traskade vi tillbaka till door 74 för att dricka lite mer. Mycket trevlig kväll. Måste bara säga Amsterdam upphör aldrig att förvåna mig - and i Love it!
 
 
Lite 80 tal
 
 

Extrema vädertemperaturer här i Holland

Kategori: Allmänt

Jag vet inte riktigt hur det fungerar i Sverige men jag vill minnas att det faktiskt går att få fram varmvatten i det svenska duscharna trots att det är så pass extremt låga temperaturer som -6 grader.
Här går det iallafall inte. Jag tvättade nyss håret i köket för att där finns det lite lite varmvatten iallafall. 
Tydligen har Dekey berättat varför för någon som har klagat;
 
"Please be sure not to use the radiators in the room up higher than the number 3 on the thermostate on each radiator. If everybody uses the radiators fully (4 or 5 on thermostate) the system is out of capacity to also heat al tapwater enough with these extreme low temperatures outside."
 

Härdan efter är det jag som duschar på gymmet. Där finns det iallafall varmvatten och en bastu!

Holländare och deras känsla för Service

Kategori: Allmänt

Vi kan ju fortsätta på gårdagens tema som var ungefär : Hur fan tänker dom?
Idag har jag sett fler tecken på detta tema. Det hela började när vi var på Beans & Bagels ( För övrigt helt fantastiskt ställe, rekomenderas starkt!), allt var bra frams tills då jag skulle betala då jag förklarade på engelska vad jag ätit, hon svarade på holländska, jag sa " Förlåt jag pratar inte holländska" och sa något på engelska, jag svarade på engelska och sen började hon prata holländska igen. Kom igen kvinna. Hur svårt ska det vara att förstå att jag inte pratar holländska?!
 
Kanske inte så farligt, nu var jag bara lite petig. Men hur som helst traskade vi till Zarah, jag blev förtjust i en svart klänning, tog med mig den in i provhytten, kände att den var snäppet för tight, frågade hon som jobbade där om hon ville vara så snäll och hämta en i en större storlek. Nej det kunde hon inte, men jag fick gå och hämta den själv, så jag har med andra ord sprungit runt på slutrean på Zarah i amsterdam i en lite för tight klänning, håriga ben och vita tubsockor. Känns bra att man inte känner så många männniskor här iallafall.
 
Det slutar inte riktigt här, My hittade en svart blus på rean. Den hängde bredvid blusarna som såg likadana ut, bara det att dom var av kulören vit. My's blus var den enda svarta som var kvar, men man tänker att det borde ju vara samma pris. Hon tar med blusen till kassan och räcker fram den. Kassörskan tittar på blusen och säger " Jag kan inte sälja den här till dig för den har ingen prislapp". Det tog My 15 min att få köpa den där blusen. Seriöst. Har någon någonsin hört en kassör/kassörska i sverige säga  " jag kan inte sälja den här till dig för den har ingen prislapp". En annan trodde liksom att klädaffärer fanns till för att sälja kläder, men tydligen här i amsterdam fungerar dom inte riktgit på samma sätt. Tack mamma för den nya fina klänningen =)
 
 
Tack och hej. 

Time to get creative?

Kategori: Allmänt

Så, provade Metron, Spårvagnen och bussen. Allt fungerade precis som det skulle. Fick dock mail om att våran lärare stannade hemma idag för att det var problem med tågen på grund av snön och skolskjutsen till tvillingarna. Japp, jag vet allt om Marks barn och deras extremt feta simlärare som antagligen aldrig har petat på vatten, men kommer inte ihåg någonting från hans lektioner - vilket resulterade i att tentan vi hade i måndags gick inte alls så bra. Snälla, mina få läsare som råkar läsa på min blogg, håll en tumme åt mig för att det är ca 50/50 att jag klarade det här provet. Jag orkar inte skriva det igen om en vecka. Tack och bock.
 
Något annat spännande som hände idag var att jag åkte till huvudkontoret hos dom jag hyr av. Min hyresvärd heter det kanske. Situationen ser ut som såhär. Jag ska flytta in i My's rum. My's rum ligger vägg i vägg med mitt rum. My åker hem till Sverige den 18 och mitt kontrakt i det rummet börjar den 24:e. Den 24:e slutar kontraktet på det här rummet att gälla. Klockan 12.00 måste jag och alla mina tillbehörigheter vara ute ur rummet. Rummet ska även vara städat 12.00. Inga problem tänker ni, eftersom jag skulle kunna flytta in i my's rum med alla grejer och sedan städa ur mitt rum. Nej vet ni vad. Det där var lite väl naivt av er. Varför skulle Caretakern ändra sina planer och kolla My's rum före alla andra rum? Nej Malin Bodin, hon får vackert flytta ut alla sina grejer och vara hemlös i 3 timmar. Sitta och blockera vägen för alla som går förbi. Något som ställer till det här ännu mer är att jag köpt möbler av My, och tallrikar och sådana saker.. My måste flytta ut alla grejer från sin lägenhet, även om jag sagt att jag vill ha dom där. Detta är alltså en stån där stång man kan ha kläder på, 2 höga lampor + tallrikar, glas, koppar, skålar osv. Så alla dom grejerna ska alltså då stå i mitt rum... som redan är sjukt trångt då vi är två som bor här. Sen kommer det bli ännu värre för att min roomie har två kompisar över mellan den 21 och 24 Januari. 
Jag frågade dom på huvudkontoret vad dom tyckte att jag skulle göra, " Well, i guess you have to be creative". Varför kan inte folk i detta land vara lite Service minded. Serisöt. Jag blir så matt. Tips på hur jag ska gå tillväga uppskattas. Jag har varit så pass kreativ att jag tänkte säga till caretakern att jag kan ju ställa alla mina grejer på hennes kontor, för är dom utomhus så kommer jag inte vilja lämna sakerna med tanke på området där jag bor.
 
Så antal saker som jag måste flytta ut; Kläder, 3 täcken ( hur gick det till?!) 4 kuddar, 1 stor filt, dammsugare, 4plans hylla, en sån där som man hänger jackor på, ett stort jävla skoställ, alla grejer från badrummet, 2 datorer, högtalare, en annan stor tung hylla, kastruller, stekpanna alla mina skor... Ja och se all mat. Fruktansvärt mycket torr varor och grejer. Och ja, självklart, alla My's grejer. 4 mattor har jag också. Ljusstakar, böcker, modem, alla bestick man använder till matlagning. Som ni ser så är det inte direkt så att jag har en liten resväska att ställa utanför dörren som jag eventuellt skulle kunna släpa med mig. 
 Seriöst, kom med förslag på hur man löser den här situationen, eller hur man får dom där f*ttorna på kontoret att tänka till. Ursäkta språket, men seriöst, folk frågar mig på gatan om jag är "a little bit retarded" jag har lust att fråga DeKey samma sak. Idioter. 
 

1 mm snö i Holland

Kategori: Allmänt

"Tomorrow, Tuesday, January 15, we drive a precaution in large parts of the country a custom schedule because of the expected snow and frost. NS and ProRail have this decision based on the weather forecast of independent agencies for the next 24 hours. This adjustment reduces the chance that traffic jams.

What does this mean for you?
During these custom schedules driving many train routes two trains per hour instead of four. It can therefore especially during rush busier in trains and your journey may take longer. On some routes you should take into account an extra transfer. Despite the efforts of the amended timetable can still distortions that obstruct. Our money back with deceleration control is generous and is compared to the normal timetable."