Amsterdam

En lyckad helg :D

Kategori: Allmänt

Att grannen tog livet av sig har nästan börjat falla i glömska, men ändå kommer det på tal lite då och då. Tror egentligen att alla är ganska skärrade. Några har drömt om det, tack och lov har jag inte gjort det, än. Antagligen kommer det snart att "komma ikapp".
 
Helgen blev trots allt otroligt lyckad! Det har varit full rulle hela helgen. På lördagen tog vi en vända in till Centrum trots att vi var oerhört slitna. Handlade lite kläder och åkte hem för att sova 1 timme innan det var dags att göra sig iordning igen. Vi åkte in till Alex som bor vid Weesperplein i en helt fantastiskt lägenhet. Funderar mer och mer på varför man bor i en container? Vi traskade in till stan och hamnade Coco's. En liten nattklubb med precis den musiken man vill höra, tyvärr var det fler än oss som gillar att dansa till den musiken så det var riktigt trångt. Vi tog oss hem när klubben stängde. Jag och karin tände lite ljus och hade en mysig nattmiddag ihop. 
På söndagen var vi inte alls så slitna, Vi lånade Sarah cykel och trampade oss in till Vondelpark, Amsterdams största park. Vädret var fint, vi cyklade vilse men parken var jätte mysig. Spanjorerna mötte upp oss och vi käkade lite middag. Sen skulle tydligen Real madrid spela mot Barca så det var bara att trampa vidare till Coco's för att titta lite på fotboll. Blev en riktigt lyckad kväll och trots att vi somnade runt 1 så var vi fruktansvärt slitna idag, så idag blev det inte många varv gjorda - Heineken experience och lite tacos till middag.
 
Nu blir det massor av plugg den här veckan innan jag åker till Bryssel på torsdag, och sen kommer mina underbara föräldrar på Fredag - ser fram emot det så mycket :D!

Dagen då grannen hoppade från taket och dog

Kategori: Allmänt

Välkommen till Amsterdam min kära kusin Karin.
Efter en dag fylld med shopping inne i centrala Amsterdam så åkte vi tillbaka till våra underara kontainrar för att göra oss iordning för kvällen - i vanlig ordning på en fredag. Det var väll bara det att den här förfesten var inte riktigt som alla andra förfester. Lagomt tills vi började att komma igång där vid 21.00 tiden så inträffar det man tror att man inte riktigt kommer att vara med om - fast som sagt, vi bor i ghettot i kontainrar och det ser ut som en mental instutition. Jonathan knackar på, öppnar dörren, My kommer ut och säger " hör ni också att det är någon som skriker och gråter hysteriskt längst ned?" eeh nej? Jonathan ska köpa lite öl så jag säger - Jonathan kolla vad som hänt när du går till turkshoppen. Fast sen hör även jag människan som är helt hysterisk, kikar ned och folk gråter och är allmänt förvirrad, kilar till kanten av våran "korridor" eller vad man ska kalla det och ser en kille ligga med praktiskt taget bruten nacke i en pöl med blod,
första tanken " har han ramlar på cykeln"
tanke nummer två: Snubblade han över grejerna som ligger där?
Tanke nummer 3: Ramlade han ned från flaket på flyttbilen
Tanke nummer 4: är det någon som salgit ned han
Tanke nummer 5: Fan, han måste ju ha tagit livet av sig.
 
Nummer 5  var det rätta alternativet. Den här, för mig tack och lov, okända människan har alltså klättarat upp på vårat tak och bestämt sig för att ta livet av sig - 21.00 en fredag. Med tanke på vart jag bor och alla dessa smartshops där du kan köpa halluciena droger så går tankarna ganska snabbt till att han har antagligen ätit lite svamp och trott att han kan flyga. Eller så villa han bara ta livet av sig, klockan 21.00 en fredag när alla andra gör sig redo för att gå ut. Jag vet att det är fruktansvärt osmakligt att säga det här,men det är min blogg och alla hanterar konstiga situationer på sina egna vis och jag gör det genom att skojja, jag skulle vilja kalla den killen för en party pooper. Förlåt, såg ännu mer illa ut när jag skrev det. Jätte konstig situation iallafall.
Inte nog med de så behövde dom utreda det här så kroppen låg ju kvar där i flera timmar,platsen blev avspärrad osv osv. 
 
Vi beslutade oss iallafall för att det fanns inget vi kunde göra och ingen blir gladare av att sitta hemma och tänka på vad som hade hänt, så vi fortsatte festen och det slutade med att det blev en riktigt lyckad festkväll som int slutade föräns 0600 den här morgonen. Vi är lagomt trötta idag! Men nya tag och nya fester - ikväll blir det nya tag och vi håller tummarna för att ingen mer dör. tack.

Pursuit of Happiness

Kategori: Allmänt

Oj, nu har jag varit dålig på att uppdatera bloggen igen, men det känns som om det inte har hänt så mycket speciellt, men det har det ju faktiskt. Typ. Festade i onsdags, tog det lugnt för att jag hade bestämt mig för att plugga på torsdagen, drack mindre än alla andra, gick hem tidigare än alla andra och på torsdagen var jag mer bakis än alla andra. Inget plugg den dagen med andra ord.
I Fredags följde jag med Jonathan in till staden då han skulle tatuera sig. Vi gick till en studie i Red light som är väldigt väl omtalad, tydligen går andra tatuerare från mer kommersiella salonger dit när dom vill ha tatueringar istället för att be sina kollegor, vilket måste vara ett bra tecken. Det Jonathan tatuerade in var
 
" We buy things we don't need
For money that we don't have
To impress people we dont like*
 

Tatueringen blev väldigt lyckad så efter det firade vi med att gå ut och äta en stek. Ja ni vet hur det är, studentbudget i Amsterdam, men för att vara rättvis så kostar en stek med sallad, pommes + vin lika mycket som en Bigmac i Norge. Åkte hem, knackade på hos Ashlee och sedan hade vi alla 3 en filmkväll. Självklart såg evelyn mig och Jonathan gå runt med varandra som vanligt. Hon är ganska säker på att jag och Jonathan är ihop. Fast det är vi inte, vi gillar bara att driva med henne för att hon Har faktiskt pojkvän hemma i österrike men flirtar väldigt mycket med Jonathan ändå. Då får man driva lite med någon.
På Lördagen åkte iallafall jag och Sarah in till Amsterdam C för lite shopping, hittade världenns finaste klänning, en as shysst t-shirt mm mm. Lyckad dag på staden! På kvällen skulle vi gå på Escape, Amsterdams största nattklubb men det var bara skit. Inte alls så bra som vi hade hoppats på så vi åkte hem tidigt. 
Söndagen spenderade jag att traska runt i staden och kika på negen straatjes eller hur det nu stavas, as mysigt område. Måndag - Pluggade!
Äntligen föll några bitar på plats och jag lyckades skriva min del i grupparbete och började även läsa lite i boken inför hemtenta, lika bra att förbereda sig.
Tisdag, lite skolan, handla lite mat,täntke gå ut, kände mig för sjuk, stannade hemma, hamnade bland alla spanjorer och tydligen ska jag och Jordi gifta oss för att vi kommer få fantastiskt fina barn ihop - Brölloppet kommer att vara i Barcelona för att Jordi är rädd för minusgrader och snö, han tror typ att jag kommer från nordpolen eller något liknande. 
 
Och idag åkte jag och Ashlee till Biljmer för en liten kopp kaffe och det hela slutade med en rejäl shoppingrunda, men jag är fruktansvärt  nöjd över mina inköp! Sitter här i min nya tröjja med mina nya klackar och kikar - livet kan inte bli bättre just nu! Eller jo, förkylningen kan försvinna och det kan bli torsdag för att Imorgon kommer min underbara Kusin hit och hälsar på!!! :D
 
 
Ja juste, köpte bljetter till Swedish house mafia också, kommer bli stort!